workshops

De unieke workshops zijn actief en dynamisch. Geen theorie of mooi vormgegeven documentatie maar een persoonlijk document wat je zelf maakt met jouw unieke kleuren. Het gaat om het 'ervaren' wat kleuren precies met je doen. Je ontwikkelt je 'intuïtieve kompas' door antwoorden op vragen al schilderend of knippend te beantwoorden. We gaan zelfs op stukken papier of stof staan om de trilling van kleur te voelen. Het samenzijn is een organisch proces en past zich aan naar de behoefte van de groep. Respect en verbinding zijn gewaarborgd.

Voor alle workshops geldt dat je niet creatief hoeft te zijn. Ik help je in het proces en het eindresultaat is altijd prachtig. Je kunt elke dag naar je werkstuk kijken zodat de opgedane inzichten zich nestelen in je brein en je niets hoeft te onthouden. 

Particuliere incl. koffie/thee/materiaal 50 eu p.p. max 5 personen (tijdens corona).
Voor bedrijven meerdere shifts met 5 personen (corona) mogelijk. Wensen/vragen worden vooraf besproken waarop offerte volgt.
Datum is naar wens flexibel te reserveren.Op eigen locatie of in Eemnes.
Tijden: van 9.30 - 12.30 uur of 13.30 - 16.30 uur. Dinsdag tm zaterdag.
Locatie: De literaire werkplaats, Meentweg 83a, 3755 PB Eemnes. Vrij parkeren.

workshop: relikwieën en rituelen

Workshop om een dierbare liefdevol te eren in een besloten groep.
Samen schilderijtjes maken vol gekleurde herinneringen. We gebruiken meegebrachte materialen/voorwerpen die een verhaal vertellen over de overledene. Het proces is belangrijk en je hoeft niet creatief te zijn. Het samenzijn werkt harmonieus en helend. Onder professionele begeleiding worden er geen grenzen overschreden. Datum is flexibel naar wens te reserveren.

workshop: gekleurde herinneringen

Workshop om een bijzonder cadeau te creëren voor speciale verjaardag, trouwdag, geboortedag etc.
Met familie, een vriendengroep of een ander speciaal team maken we een schilderij vol gekleurde herinneringen. Het resultaat is een uniek geschenk om weg te geven. Tijdens het maken delen we de mooie verhalen met elkaar waardoor het samenzijn ook een persoonlijk geschenk wordt voor onszelf. Het proces vindt plaats onder professionele begeleiding. Datum flexibel naar wens te reserveren.

workshop: de verborgen taal van kleur

Workshop voor individuele deelname of met zielsverwanten. Er worden vragen gesteld die je met kleur gaat beantwoorden waardoor er een persoonlijk document ontstaat. Je krijgt inzicht in jouw manier van communiceren met jezelf en anderen of je ontdekt welke kleuren voor jou steunend of stimulerend zijn. Het is een prachtig kwetsbaar proces dat onder professionele begeleiding persoonlijke groei stimuleert. Data via social media of naar wens te reserveren.

workshop: je zakelijk visitekaartje of bedrijfsschilderij maken (interessant voor bedrijven)

Op papier 'kleur' je antwoorden die je door begeleidende vragen kunt beantwoorden met divers materiaal. Het resultaat is een visitekaartje met jouw specifieke gekleurde kwaliteiten. Positieve feedback wordt aan elkaar gegeven en het proces is belangrijker dan het resultaat. 
Of, met je team een kleurenschilderij maken waarin de vraag centraal wordt gezet of iedereen vanuit zijn of haar kernkwaliteiten funcioneert en hoe jullie elkaar kunnen versterken of steunen. Dit 'abstracte' schilderij wordt in het bedrijf opgehangen als herinnering aan een mooi samenzijn. Kan ook als onderdeel van een bedrijfsuitje.
Of, we onderzoeken waar de communicatie nog versterkt kan worden door ook 'negatieve' aspecten binnen een team liefdevol te onderzoeken met de taal van kleur. Deze taal kent geen oordeel. 

De bijeenkomsten zijn intensief omdat werken met kleur het onderbewuste raakt. Je komt snel tot de essentie waar geen oordeel is maar verwondering. Geen omwegen of schimmigheid maar helderheid en doeltreffendheid. Als professional begeleid ik dit proces met prikkeling, humor en oprechte aandacht voor het proces van de ander. Grenzen worden niet overschreden waardoor je in staat bent om de trilling van kleur goed te voelen in een ontspannen sfeer.

Werken met kleur gaat verder dan alleen praten en is erop gericht om denken en voelen te laten samenwerken.

 

Karin de Bruin | info@kleurentolk.nl | 06 - 516 359 90 | Postadres: Clauslaan 29, 3761 CX Soest